Tuesday, September 9, 2008

Bu resimdekilerin şimdi çoğu yok

HABER7
09 09 2008 22:30


Ağrı Doğubeyazıt'taki kaza Türkiye'ye gelen İranlı turistlerin de sonu oldu. Objektiflere gülerek poz verenlerin çoğu ülkelerine çok farklı şekilde geri döndü.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde meydana gelen feci kazada hayatını kaybeden 16 İranlı turistten 15'inin cenazesi ülkelerine gönderildi.
Dün akşam saatlerinde yaşanan ve 16 kişinin hayatını kaybettiği kazanın ardında Doğubayazıt Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırılan İranlı turistlerden

Silvana Gharedaghı, Kelara Gıragrsıan, Sera Haykonıan, Avamous Barseghıan, Roza Eyvazmeghrdıchantabrızı, Almas Movses Moghadam, Garıana Hartoonıan, Mısak Babayans, Vigen Der Ghazarıan Melhamı, Armik Eslampanah, Hılda Markarıan, Sousanbar Hovsepıan, Margrıt Asatoorıan, Farhang Shahbazı ve Anasoushık Bounyadıan'ın cenazeleri, akşam saatlerinde tabutlarlakonularak, bir otobüs iki ambulans ve Doğubayazıt Mezarlıklar Derneği'ne ait bir cenaze aracıyla İran'ın Makü vilayetine götürülmek üzere yola çıkarıldı.


İlçe Kaymakam Vekili Ali Arıkan'ın başkanlığındaki heyet tarafından götürülen cenazelerin İran Sınır Komutanlığı'na teslim edileceği belirtildi.Bu arada, meydana gelen kazada yaralanan 32 İranlı turistten ayakta yapılan tedavilerin ardından taburcu edilen 12'si ile diğer otobüste bulunan yolcular da kaymakamlık tarafından tahsis edilen bir otobüs ile ülkelerine gitmek üzere yola çıktılar.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldıktan sonra hayatını kaybeden Shasanam Kaloosian'ın cenazesinin ise Van'dan gönderileceği ifade edildi.

Kazada ölenlerin sayısı 16'ya yükseldi

Hürriyet
9 Eylül 2008
Van'dan İran'a gitmek için Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine hareket eden Ermeni asıllı İranlıların turistik gezisi, kana bulandı. Bir hafta önce tarihi İshak Paşa Sarayını gezen İranlıları taşıyan otobüs, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu virajı alamayarak devrildi. Kazada ölen İranlı turistlerin sayısı 16'ya, yaralananların sayısı ise 29'a yükseldi.
Türkiye İran sınırına paralel olan Van'ın Çaldıran ile Ağrı'nın Doğubayazıt ilçeleri arasında bulunan karayolunda, dün saat 19.30 sıralarında korkunç bir kaza meydana geldi. Tendürek Dağı geçidinde meydana gelen kazada, Van'dan İran'a gitmekte olan Hamit Hüseyin Pour yönetimindeki IR- 21876 plakalı yolcu otobüsü Doğubayazıt'a 22 kilometre kala aşırı hız ve dikkatsiz sonucu virajı alamadı. Yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan otobüs takla atarak şarampole yuvarlandı. Ters dönen İranlı araçda 16 İranlı hayatını kaybederken sürücünün de aralarında bulunduğu 29 kişi ise yaralandı. İranlı bir tur şirketine ait otobüsün yol açtığı kazanın hemen ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevkedildi.

Ağrı Valisi Mehmet Çetin'in dakika dakika takip ettiği kaza yerine otobüste sıkışan yolcuların çıkarılması için jandarma ve sivil savunma ekipleri gönderildi. Yoldan geçen diğer sürücülerinde yardımıyla araçtan çıkarılan yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Kaza nedeniyle karayolu bir saat trafiğe kapandı. Kazayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, bölge trafik ekiplerinin de yardımıyla karayolunun yeniden ulaşıma açılmasını sağladı. Kazadan büyük üzüntü duydukların söyleyen Vali Mehmet Çetin, soruşturmanın sürdüğünü ölen yolcuların kimlek tespitlerinin henüz tamamlanmadığını bildirdi.

Kazada yaralı olarak kurtarılan yolculardan 11'inin Ağrı, 7'sinin Van, 7'si Doğubayazıt, 4'ünün de Iğdır Devlet hastanesinde tedavisi sürdürülüyor.

Öte yandan Ermeni asıllı İranlı turistlerin geçtiğimiz hafta 2 Eylül'de Doğubayazıt ilçesindeki tarihi İspakpaşa Sarayı'nı gezdikleri belirlendi. Türkiye - Ermenistan milli maçı öncesinde kameralara barış mesajları veren Ermeni asıllı İranlılar, tarihi İshakpaşa Sarayında hatıra fotoğrafı çektirdikleri ortaya çıktı. Kazada yaralanan ve Van'a götürülen İranlı Ermeni Varouj Baroian (35), gazetecilere burada yaptığı açıklamada "Türkiye- Ermenistan mutlaka dost olmalı. Sınırlar açılmalı" dedi.

İranlı turist grubunun gezisi faciayla bitti: 17 ölü

SABAH
09.09.2008
ÖLÜMDEN ÖNCEKİ SON KARE Otobüste bulunan Ermeni asıllı İranlıların gezi için Türkiye'ye geldikleri öğrenildi. Geçtiğimiz hafta Ağrı, Kars ve Van'daki tarihi ve turistik yerleri gezmek için Türkiye'ye gelen 90 kişilik grup, Doğubayazıt'taki İshakpaşa Sarayı'nı gezerken toplu halde hatıra fotoğrafı çektirmişti.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde facia gibi kaza meydana geldi. Gezi için geldikleri Türkiye'den İran'a dönen turistleri taşıyan otobüs virajı alamayınca kaza yaptı. 17 kişinin öldüğü kazada çok sayıda Ermeni asıllı İranlı yaralandı. Kaza, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi Gökçebulak köyü yakınlarında Tendürek karayolunda dün akşam meydana geldi. İran'dan gezi için Türkiye'ye gelen 90 kişilik grup ülkelerine dönmek için iki otobüsle yola çıktı. İranlı turistleri taşıyan otobüslerden biri Tendürek karayolunda aşırı hız yapınca virajı alamayarak yoldan çıkıp takla attı. Kazada ilk belirlemelere göre 17 kişi öldü, 6'sı ağır 24 kişide yaralandı. Yaralılar Van ve Ağrı Devlet Hastaneleri'ne kaldırıldı. Otobüste sıkışan kimi yaralıların da jandarma ekipleri ve arama- kurtarma ekiplerinin yardımıyla çıkarılmaya çalışıldığı bildirildi. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe edildiği kaydedildi.AŞIRI HIZIN SONUCU Olay yerinde incelemelerde bulunan Doğubayazıt Kaymakamı Yaşar Güneş, "Havanın yağışlı olması nedeniyle yolun kaygan olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurmayan sürücü, aşırı hız sonucu virajı alamayarak kaza yapmış" dedi. Ağrı Valisi Mehmet Çetin, meydana gelen üzücü kazayla ilgili, "İlk belirlemelere göre İran uyruklu 17 kişi öldü, 6'sı ağır 24 kişi de yaralandı. Olay yerinde sağlık ekiplerinin çalışmalırı devam ediyor" dedi.




ÖLÜMDEN ÖNCEKİ SON KARE Otobüste bulunan Ermeni asıllı İranlıların gezi için Türkiye'ye geldikleri öğrenildi. Geçtiğimiz hafta Ağrı, Kars ve Van'daki tarihi ve turistik yerleri gezmek için Türkiye'ye gelen 90 kişilik grup, Doğubayazıt'taki İshakpaşa Sarayı'nı gezerken toplu halde hatıra fotoğrafı çektirmişti.

Kazada yaralanan turistler, bölgeye sevk edilen çok sayıda ambulansla Van ve Ağrı Devlet Hastaneleri'ne kaldırıldı.

Katliam gibi kaza: 17 ölü, 24 yaralı

TAKVIM

Ağrı Doğubeyazıt'ta İranlı turistleri taşıyan otobüs, virajı alamayarak takla attı. Korkunç kazada; 17 kişi öldü, 6'sı ağır 24 kişi ise yaralandı.

Otobüs takla attı: 17 ölü
Gezi için geldikleri Türkiye'den İran'a dönen turistleri taşıyan otobüs, Ağrı'da takla attı. Katliam gibi kazada; 17 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi ise yaralandı. Korkunç kaza, Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesi Gökçebulak Köyü yakınlarındaki Tendürek Karayolu'nda dün akşam meydana geldi. İran'dan gezi için Türkiye'ye gelen 90 kişilik grup ülkelerine dönmek için iki otobüsle yola çıktı. İranlı turistleri taşıyan otobüslerden biri Tendürek Karayolu'nda aşırı hız yapınca virajı alamayarak yoldan çıkıp takla attı. Kazada; 17 kişi yaşamını yitirdi, 6'sı ağır 24 kişi ise yaralandı.Ölü sayısı artabilir... Yaralılar, Van ve Ağrı Devlet Hastanelerine kaldırıldı. Otobüste sıkışan bazı yaralıların da jandarma ekipleri ve arama-kurtarma ekiplerinin yardımıyla çıkartılmaya çalışıldığı bildirildi. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe edildiği kaydedildi. Otobüsün enkazından, Ermeni asıllı İranlı grubun İshakpaşa Sarayı'nı gezerken toplu halde çektirdiği hatıra fotoğrafları da çıktı.

İranlı Ermenileri gezdiren tur otobüsü şarampole uçtu: 16 ölü


MILLIYET
13.27 9.9.2008

Van ve civarına turistik tur için gelen Ermeni asıllı İranlıların gezisi dönüş yolunda kana bulandı. Turistleri taşıyan otobüs, önceki akşam Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi yakınlarında aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu virajı alamayarak şarampole yuvarlanırken kazada 16 kişi öldü, 29 kişi de yaralandı. Türkiye-Ermenistan milli maçı öncesinde kameralara barış mesajları veren Ermeni asıllı İranlıların, İshakpaşa Sarayı'nda hatıra fotoğrafı çektirdikleri ortaya çıktı.
Kaza, Türkiye İran sınırına paralel olan Van'ın Çaldıran ile Ağrı’nın Doğubayazıt ilçeleri arasında bulunan karayolunun Tendürek Dağı geçidinde önceki akşam 19.30 sıralarında meydana geldi.
Ters döndü
Van'dan İran'a giden Hamit Hüseyin Pour yönetimindeki IR-21876 plakalı otobüs, Doğubayazıt'a 22 kilometre kala aşırı hız ve dikkatsiz sonucu virajı alamadı. Yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan otobüs takla atarak şarampole yuvarlandı. Ters dönen otobüste 16 yolcu yaşamını yitirirken, sürücünün de aralarında bulunduğu 29 kişi yaralandı. Kazanın hemen ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.


Vali dakika dakika izledi
Ağrı Valisi Mehmet Çetin’in dakika dakika takip ettiği kaza yerine otobüste sıkışan yolcuların çıkarılması için jandarma ve sivil savunma ekipleri gönderildi. Yoldan geçen diğer sürücülerin de yardımıyla araçtan çıkarılan yaralılar hastanelere kaldırıldı. Yaralı yolculardan 11’i Ağrı, yedisi Van, yedisi Doğubayazıt, dördü de Iğdır Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.
Kaza nedeniyle karayolu bir saat trafiğe kapandı. Kazayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, bölge trafik ekiplerinin de yardımıyla karayolunun yeniden ulaşıma açılmasını sağladı.
Kazadan büyük üzüntü duydukların söyleyen Vali Çetin, soruşturmanın sürdüğünü, ölen yolcuların kimlik tespitlerinin henüz tamamlanmadığını belirtti.


Yaralı Ermeni'den dostluk mesajı
Türkiye-Ermenistan milli maçı öncesinde kameralara barış mesajları veren Ermeni asıllı İranlı turistlerin, 2 Eylül’de Doğubayazıt ilçesindeki tarihi İspakpaşa Sarayı’nı gezdikleri ve hatıra fotoğrafı çektirdikleri ortaya çıktı.
Kazada yaralanan ve Van’a götürülen İranlı Ermeni 35 yaşındaki Varouj Baroian, gazetecilere "Türkiye-Ermenistan mutlaka dost olmalı. Sınırlar açılmalı” dedi.


ÖLENLERİN KİMLİĞİ
Tur otobüsünün devrilmesi sonucu ölen Ermeni kökenli 16 İranlının kimlikleri şöyle:

Sılvana Gharedaghı

Kelara Gıragrsıan

Sera Haykonıan

Avamous Barseghıan

Roza Eyvazımeghroıchıan Tabrızı

Almas Movses Moghadam

Misak Babayans

Vigender Ghazarıan Melhamı

Armik Eslampanah

Hılda Markarıan

Sovsanbar Hovsepıan

Margrıt Asatoorıan

Farhang Shahbazı

Anovshık Bounyadıan

Shahsanam Kaloosian

Garıana Harttoonıan.


Doğubeyazıt'ta otobüs faciası: 17 ölü

IHLAS HABER AJANSI
09.09.2008 09:11:00

Video:
http://www.iha.com.tr/haber/video/Asayis/1942-V-O-735/Dogubeyazit-ta-otobus-faciasi-17-olu

Doğubeyazıt'ta otobüs faciası: 17 ölü

IHLAS HABER AJANSI
VAN 08.09.2008 21:04:00

Doğubeyazıt'taki kazada İranlı yaralılardan bazıları Iğdır Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Ağrı'da meydan gelen trafik kazasında, İranlı turistleri taşıyan otobüs şarampole yuvarlandı. Otobüste bulunan 17 kişi öldü, 31 kişi de yaralandı.
Edinilen bilgiye göre Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinden Van istikametine gitmekte olan ve İranlı turistlerin bulunduğu yolcu otobüsü, Doğubeyazıt-Van Karayolu 23'üncü kilometresi, Kentenli Köyü mevkiinde henüz tespit edilemeyen bir nedenle şarampole yuvarlandı. Diyadin Kaymakamı, Doğubeyazıt Kaymakam Vekili Ali Arıkan'ın verdiği bilgiye göre, kazada 17 kişi hayatını kaybetti, 31 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar, çevre il ve ilçe devlet hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. AğrıDoğubeyazıt, Tendürek Dağı mevkiinde meydana gelen trafik kazasında yaralanan 4 İranlı, Iğdır Devlet Hastanesi'ne tedavi ediliyor. Iğdır Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların isimleri şöyle: Vani Dirgezeryen (9), Anoş Estik (36) ve ismi belirlenemeyen Hakverdiyan soyadlı erkek şahıs, ile Şehli Abidiyan.

Iranian Passenger Bus Overturns In Eastern Turkey, Killing 14

TURKISH PRESS
Published: 9/8/2008

DOGUBAYAZIT - Fourteen Iranians died when an Iranian passenger bus overturned in the eastern province of Agri on Monday, the governor said.
Mehmet Cetin, the governor of Agri, told AA correspondent that the Iranian passanger bus overturned 23 kilometers away from Agri's Dogubayazit town when it was heading for Iran.
"14 died and 23 others were wounded in the accident," Cetin said.
Cetin said that the injured were hospitalized in the nearby towns and provinces.
"Some of them are in critical condition," the governor said and expressed his fear and worry that the death toll might rise.

Turkey bus crash claims 14 Iranians

PRESS TV
Mon, 08 Sep 2008 21:13:19 GMT
At least 14 Iranians have been killed and 23 others injured in an accident in eastern Turkey, a high-ranking Turkish official says. An Iranian passenger bus turned over near Dogubayazit town of eastern Turkey's Agri province, which borders Iran, leaving 14 dead and 23 others injured, Agri Governor Mehmet Cetin said in a statement on Monday. The injured were taken to hospitals in the province for treatment. Cetin also noted that the death toll may rise as some passengers were in serious conditions. Road accidents are quite frequent in eastern Turkey.